Monday, July 6, 2009

SEBULAN??



dont know what must to do...
screeming?? nope...
jumping?? nope...
running?? nope...
do nothing?? er..nope..
ingat org kene kejar makhluk ker?? nope..
huhu.. nope...
what?? nope...
ei... nope...
ok2.... nope...
nope??? yes...

bende nih...huhu...testing nk cari ilham...tp xjumpe.. wallahualam...insyallah ade la nnti...

erm..jap2... sebab ape title SEBULAN tu??
hehe...nope..
isey.. nope...
ish... nope...
dah datang dah... yup..

em, sebenarnye xperasan lak rupenya dah sebulan berada di terengganu ni...rase macam baru.. tp xpelah...akhir zaman.. cepat mase berlalu..zaman nabi dulu, sahabat boleh berbuat macam2 ibadah dalam mase yg singkat.. mase yg diberkati Allah SWT... but kite ni?? Allahuakabar... dgn dosa yg bertingkat-tingkat.. ibadah yg tersekat-sekat..
ruang zhulumat yg jauh pun dh jadi dekat...astghfirullahal azim...

" Ya Allah ya tuhanku, berkatilah hidup hamba-hambaMu yg lemah ini.. kami memohan keampunan dariMu ya Allah.. ampunilah dosa-dosa kami... letakkan lah kami ke jalan yg Engkau redhai.. Ya Allah, kami tidak nafikan di dalam hati kami ini penuh dengan titik hitam yg mengawal nafsu kami, dan kami tidak mampu untuk melawannya... Ya Allah, kurniakan lah kami kekuatan untuk berhadapan dengan musuh hati kami ini.. teguhkan lah iman kami..terangkan lah hati kami dengan pancaran nur hudayah MU ya Allah, agar dapat kami kami dapat khusyuk dan tawadduk dalam beribadah kepadaMU, hinggakan kami depat merasai kemanisan beribadah kepadaMU ya Allah Ya rahman Ya rahim "... amin...

well, teringat pulak time belajar dulu ek...macam mne dalam mase yg pendek, boleh jadi panjang... wallahualam.. nnti la cite len.. but, syukur alhamdulillah, sebelan ni bermakna exam pun nk abis.. tu yg rase nk melompat pun ade.. jerit pun ade..tp tu sume bukan keje org yg wise la... behold on urself right?? hehe...

anyway, abis exam ni xbermakna abis exam yg len kan?? ade bnyak lagi tanggung jawab yg harus selesaikan.. tanggung jawab yg xkan selasai, selagi kaki kiri belum menapak ke pintu syurga..insyallah kite sume tergolong dalam golangan mereka yg awal ke syurga..

tapi xsalah nk gembira kan...ada batasan nye.. hehe... well, 2 kitab je lagi.. pasni ade program bawah KUDQI lak.. then tunggu result lak... eh, RESULT?????
hmm....another main task....ni yg paling riso ni....huhu...

to be continue............... ^_^

2 comments:

aINaa MoHD a'aSRi said...

meh saya jawabkan..

sebulan?
dalam sebulan lebih sikit da nak puasa :p ..

skang da abis xam ek? best nye..

RESULT??
xyah riso la. moga awak dapat result yg best :)

ramadhan subky latif said...

hurm....
ade org len pulak yg jawabkan ek...tq3... =)
anyway, tq 4 ur dua`... highly appreciate it...