Friday, April 10, 2009

result spm??????


hahaha…. really can make me laugh terrible…but, syukur alhamdulillah… dalam ketawa ade tersimpan juge kesedihan dan kegembiraan… kegembiraan kerana dapat pengalaman mengambil SPM walaupun umur terlajak…atleast i can tell my whole nation that ” I ACTUALLY TOOK SPM !!!!! ” hehehe… sebelum ni penat jugak nk menjawab kalo org tnye kenapa xamik spm…n finally….. i could rest in peace……..kih3… but.. 4 a while i guess…. =)

12 march 09 : awal2 pg lagi dah ade org antar msg tnyer pasal result spm… mase tu ntah nk jawab mcne xtau…yer la kan…blum amik lagi… lagipun, time tu sekolah pun blum bukak lagi agaknyer…( den agak jer…ye la…dah lame den x g sekolah ni… ha3) tp mase tu kat gombak lagi.. nk amik result kat sekolah di sijankang klang tuu….engin kete pun warm up lagi…anyway, dalam kul 7:15 den bertolak..dlm perjalanan, dah banyk msg masuk…sume tnye pasal result..xdapat nk reply..bnyak sangat..dah la tgh driving..sebenarnye boleh jer nk reply,tp dah bnyk sangat…kelam kabut kang..( abis la kalo tuanku den tau…) lg pun salah dari segi undng2 jpj kan??heeeee~ so terpakse off nset jap.. sory la kawan2 yg nk cal den xdapt2 time tu yerr….=)

sebelum sampai kat sekolah tu, singgah umah sewa jap (kt institut pengajian azhar (I.P.A ) ) nk amik kawan yg exam spm sekali haritu..ingatkn die dah siap..menunggu lame pulak dah…xpe la… tu bab lain…nk dekat sampai kat sekolah tu, xde la seram mne lagi.. bkn seram nk amik result..seram kalo la gagal bm ni, xpasal2 kne amik balik…hmm…harap2 x la..tp nk gagal yg lain suke hati la..asal kn kredit bm..he3..

tp member kat sebelah dah nmpak pucat dah..den tnye die ” apsal ko pakai bedak bnyak sangat ni?? sebiji macam org mati tau?? rilek je la….spm je pun..” (padahl tgh control x takut tu..) die jawab ” ko xtakut la..mmg ko dah comfirm lulus pun..” (dalam hati den xabis2 sebut amin…amin…amin…) den jawab, ” mne ko tau aku lulus ke x? ko pemerikse ea?? ” die jawab balik, “kalo ko gagal pun baru sekali.. xde la malu mane dgn org..” aik???? ( dalam hati den, aku tingl ko tepi jalan ni kang…ha3 ) den tnye die, ” ala same la macm ko..kalo gagal pun baru sekali.nk malu watpe nyer..bkn nyer kali kedua amik spm pun..lagi pun ade bnyk mase lagi nk amik balik..” pastu tibe2 die gelak.. die cakap, ” ko jgn bagitau org ea…ni kali ketige aku daaa …” erk….macmne den boleh xtau ni…pastu snyap jela…..he3..

dah sampai kat sekolah tu, tunggu la kat tgh2 org ramai dgn berdebar2 sikit..tgk ade yg ketawa, ade yg menangis..ade yg lari..ade yg terjatuh..mcm2 ragam la…aku ni rilek jer…ha3…tp,mmg cmtu la lumrah manusia kan… setiap manusia di ciptakan dengan sifat2 yg berbeza…ade g lulus menangis, ade juge yg ketawa..kuasa ALLAH TAALA kn…den mengelamun jap..

sedar2 jer dah nk 2 jam den berdiri..pikir2 gak, mmg lame camni ker?? or ramai sngt pelajar nye?? tp xkisah la..ajak member cri kantin nk makn jap..lapo la pulak…dlm perjalanan tu, ade sorg budak sekolah tu tegur kami ni, die tnye ” korang ni budak luar kan?? ” (wah3 sesuke hati je pangil kite ni budak) den jawab ” aah..knp dik? ” ( haha…amik ko..) die jawb ” selalunye result untuk pelajar luar ni kementerian akn pos kan…” terkelu kejap…( amik den balik ) member den jawab, ” ok2 time kasih..” pastu kiteorg jln jer…die ckp kat den, ” dan, ape lagi jom r balik..”

dalm kete, punye la sakit hati…tunggu punyer lame..xdpt2 result…kalo pos ni pun, blum tentu sampai hari yg same..sabo jer la…tgk member sebelah mati hidup balik da…den pulk yg pucat…die tnye den, “yg ko pulak jadi org mati ni aphal?? ” (ai,menjawab tu…he3) den jawab, ” xde ape2 la..letih menunggu..” die jwab blik, ” ye la tu, ke ko yg takut gagal ni…” die gelak… den jawab, ” bukan takut gagal la…aku takut mak aku xcaye aku amik spm jer…..” pastu dua2 senyap…hahaha….=) ( mmg betul pun mak den akn cakp camtu…kih3 )

2 hari kemudian, den dapat surat dari kementerian pelajaran…sah la surat spm ni…he3..tgh2 je kan, ape terjadi tau x?? kene akan bersambung semula di episod yg akan datng, pade hari dan waktu yg same…ok?? hehe

( mmg xde episod dah pasni…kalo nk tau, cari sendiri…hehe…)

3 comments:

muasyirah said...

erm..OK, still in progressing ye encik?never mind, for the beginning, don't forget to put shout out box.. else, i think the background should change la..the dark color is less interactive.

ramadhan subky latif said...

shout out box??ape tu??? hihi..nk change colour cmne pulk...jap2..kene blajar dulu nk gune blog ni...

muasyirah said...

ala..yg comment box tu..
senang la org leave comment kat situ je..
erm..ok, semoga berjaya..
apepun, sorry la kalau kite byk complaint je..